Kedves Mérnök Hölgyek, Urak, Kollégák, tisztelt Érdeklődő!

Köszöntöm Önöket a Csongrád-Csanád Megyei Mérnöki Kamara elnökeként honlapunkon.
A Magyar Mérnöki Kamara, és a Területi Kamarák, mint köztestületek az 1996. évi LVIII. törvényben meghatározott tervező- és szakértő mérnökök tevékenységének, jogszerűségének biztosítása, a mérnöki munka szakmai színvonalának javítása érdekében közfeladatokat látnak el.

A több mint 25 éve működő Kamaránk összefogja nem csak szakmai téren a megyei mérnöktársadalmat, kiadja a tervező, a szakértő mérnökök jogosultságait, nyilvántartja a felelős műszaki vezetőket, műszaki ellenőröket. Számos, a megyei közéletben is rangot viselő rendezvényt szervezünk. Ezeken az eseményeken (Képzések, Újévi fogadás, Mérnök Bál, Építésügyi Konferencia, Szögedi Építők Napja…) szakmagyakorlóinknak alkalmuk nyílik a jelenlegi kapcsolataik ápolására, újak kiépítésére, információ cserére, ismereteik bővítésére, minőségi szórakozásra.

Kamaránk szakmai programjai nem csak tagjaink számára hasznosak, hisszük és valljuk, hogy a nyilvánosság számára ezek fontos, előremutató eredménnyel járnak a minőségi épített környezet és a közízlés javításában.

Szívügyünk a mérnökutánpótlás. Ennek érdekében több téren is évek óta együttműködünk a Szegedi Tudományegyetemmel (Oktatás, diplomadíjak adása). Hazai kapcsolatainkon – területi érdekképviseleti-, és társadalmi szervezetekkel, helyi önkormányzatokkal együttműködünk – kívül jelentősnek tartjuk együttműködésünket a Szerb Mérnöki Kamara Vajdasági régiójával, a szlovák és román mérnökszervezetekkel. Programjaink változatosak, többek között látogatásokat szervezünk a megye kiemelkedő beruházásainak helyszínére, működtetjük szakcsoportjainkat, melyek a mérnökök számára fontos évenkénti kötelező szakmai továbbképzések szervezésében is jelentős szerepet kapnak.

Elnökként arra törekszem, hogy a mérnöki munka minél szélesebb körben történő bemutatásával, érdekvédelmi tevékenységgel a mérnökök elismertségét fokozzuk, valamint a kamara eddigi tevékenységét évről-évre jobb színvonalon folytassuk. A mérnöki munkát szolgálatnak tekintem, Márai Sándor szavaival „Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk. Egy kissé szigorúan és általánosan hangzik, de ez az egyetlen igazság, melyet minden következménnyel megismertem… Ennyi az élet értéke.”

Bodor Dezső a Csongrád-Csanád Megyei Mérnöki Kamara elnöke

Megszakítás