A XXVI. fővárosi mérnökbálon két mérnökkollégánk is rangos elismerésben részesült.

 

A báli szezon legrangosabb és legjobb hangulatú eseménye a hagyományos fővárosi mérnökbál, melyet két év szünet után, február 9-én rendezett újra Budapesten a Magyar Mérnöki Kamara, valamint a Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara. Régi hagyomány, hogy az országos mérnökbálon nyújtják át az országos kamara kitüntetéseit. A XXVI. mérnökbálon két Csongrád vármegyében élő és alkotó mérnök vehetett át elismerést.

Év Mérnöke Kamarai Aranygyűrű kitüntetést vehetett át a Puskás Aréna acélszerkezetű fedésének tervezéséért Kocsis András Balázs okl. építőmérnök. A 2019 novemberében átadott, hazai és nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő létesítmény újonnan épített pilonjai – hasonlóan az egykori Népstadion pilonjaihoz – alapvető tartószerkezeti szerepet töltenek be. Az ezekre akasztott konzolos, nyolcvan méter kinyúlású acél tetőszerkezet elemei önmagukban is állékonyak, és feszített pászmás rögzítéssel adják át terhüket az új pilonokkal összeépített kard alakú vasbeton pengékre.

Magyar Mérnöki Kamaráért Díjat vehetett át dr. Bálint Ákos okl. építőmérnök a Csongrád-Csanád Vármegyei Mérnöki Kamara alelnökeként és a Magyar Mérnöki Kamara Felügyelő Bizottsága tagjaként végzett magas színvonalú, közösségteremtő tevékenységéért.

Megszakítás