Tisztelt Kollegina! Tisztelt Kolléga!
Közeledik az év vége, és mielőtt a kamara elnökségének jókívánságait tolmácsolnám, röviden összefoglaltam 2023. év történéseit kamaránk életében.

Év elején hagyományos rendezvényeink közül az újévi fogadást tartottuk meg. Részt vettünk az SZTE TTIK és a Mérnöki Kar államvizsga bizottságaiban, átadtuk a diplomadíjakat, a Mérnöki Karon a Galamb József díjat.

Együttműködtünk az MMK-val, aktívan részt vettünk az MMK választmányi ülésein és a küldöttgyűlésein, a tagozati üléseken.

Együttműködtünk a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karával. Véleményeztük a törvénytervezeteket. Kamaránkat képviseltük a Magyar Innovációs Szövetség rendezvényein.
Az évi rendes taggyűlésünk májusban volt. Az elnökség a döntéseit személyes ülésezés keretében hozta meg. Alkalmazkodva a lehetőségekhez és a résztvevők szempontjait is figyelembe véve, online és személyes megjelenésű továbbképzéseket szerveztünk a szakcsoportok közreműködésével. Ezzel megteremtettük a lehetőséget, hogy tagjaink, nyilvántartott szakmagyakorlóink teljesíthessék éves szakmai továbbképzésüket. Továbbra is együttműködünk a vármegyei mérnöki kamarákkal, szakhatóságokkal, helyi-, vármegyei önkormányzati szervekkel és oktatási intézményekkel.

A XIV. Nemzetközi Építésügyi Konferenciát június elején tartottuk. A 2023. évi Vedres-díjak ünnepélyes átadására is a konferencián került sor. Az alapító szervezetek Vedres István-díjjal ismerték el Engedi Antal okl. villamosmérnök kiemelkedő szakmai és társadalmi tevékenységét.

Az ősszel szakmai látogatást szerveztünk a PICK Arénába és a Tiszavirág Sportuszodába, melyen 60-70 kamarai tag vett részt.

Fogadtuk a Szerb Mérnöki Kamara képviselőit. A Szlovák Mérnöki Kamara meghívására a V-4-ek találkozójára Pozsonyba, a Szerb Mérnöki Kamara invitálására Szabadkára látogattunk el.

A Környezetvédelmi Szakcsoportunk Feladat Alapú Pályázat keretén belül „Természettudományos-műszaki tudásbővítő előadássorozatot” szervezett. A szakcsoportok a szabályzataik szerint működtek.

Megemlékeztünk a neves mérnök elődökről, ápoltuk a mérnök sírokat.

A tagjainkat érintő híreket a honlapunkon, és a Mérnök Újságban jelentettük meg.

Részt vettünk a ATIVIZIG Területi Vízgazdálkodási Tanács munkájában.

Az MMK Tartószerkezeti Tagozata dr. Körmöczi Ernő okl. építőmérnököt Menyhárd István-díjban, az MMK Építési Tagozata Szerencsés Gyula okl. építőmérnököt Kardos Andor-díjban részesítette. Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak!

Kérjük továbbra is, hogy a személyes adataikban bekövetkező változást a mellékelt űrlapon – a gyors és hatékony kapcsolattartás és ügyintézés érdekében – a kamara részére minél hamarabb szíveskedjen bejelenteni!

A CSVMK 2024. január 27. napján, a NOVOTEL Hotelben rendezi meg a XXXII. Mérnök Bált, melynek invitálóját levelünk mellékleteként találja. A jegyértékesítésről külön e-mail üzenetet küldünk. A bállal kapcsolatosan további információ, asztalfoglalás a kamara titkárságán kérhető.

Az elnökség, a titkár és a kamara ügyintézői ezúton kívánnak békés, boldog karácsonyi ünnepeket, egészségben és eredményekben gazdag új évet!

Megszakítás