Elkészült az új kézilabdacsarnok Makón, a Szabó „Sonka” László egykori válogatott játékos nevét viselő létesítményt augusztus 31-én adták át.

 

Lázár János építési és közlekedési miniszter az avatóünnepsége azt mondta, az elmúlt tíz évben Magyarországon hatvan tanuszoda és csaknem száz tornaterem, tornacsarnok épült annak érdekében, hogy a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételei rendelkezésre álljanak. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy a gyermeknek szükségük van a mindennapos testnevelésre, mozgásra. Ha a gyerekek napi egy órát mozognak, sportolnak az nemcsak az egészségi állapotukon látszik meg, hanem lelki és szellemi felkészültségükön is komoly nyomot hagy. „Testi állóképesség nélkül nincs szellemi állóképesség” – szögezte le a miniszter. Lázár János hangsúlyozta, hisz abban, hogy az iskolának értéket kell közvetítenie. Ezért helyes lépés volt az egyházi intézmények számát növelése, és helyes, hogy ma már egyre több magyar diák jár egyházi fenntartású nevelési, oktatási intézménybe az óvodás kortól egészen az egyetemig.

Farkas Éva Erzsébet polgármester kifejtette, a városvezetés azért dolgozik, hogy Makón jó legyen élni, a helyi közösséghez tartozni. A Magyar Kézilabda Szövetség és a kormány támogatásával felépített csarnok mérföldkő a városban megvalósult sportfejlesztések sorában. Nemcsak egy sportkomplexum, mely a város kézilabdacsapatainak szolgálhat otthonul, hanem lehetőséget biztosít a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskolába járó gyerekeknek és a város más lakóinak is a mozgásra – hangzott el.

A csarnok alapterülete 1728 négyzetméter. A küzdőtér 23 x 44 méteres, melyhez 150 ülőhelyes nézőtér és földszintes kiszolgáló blokk – 117 négyzetméteres öltöző és 93 négyzetméteres vizesblokk – kapcsolódik. (MTI, fotók: FB/Farkas Éva Erzsébet, Lázár János)

Megszakítás